vrijdag 20 november 2009

Garnalen-avocadosalade

150 gram Noorse garnalen
¼ kleine ui
2 eetlepels olie
2 eetlepels (witte wijn) azijn
zout
½ eetlepel dille (diepvries)
tabasco
1 niet te rijpe avocado
4 slabladeren

In zeef onder koud stromend water garnalen afspoelen. Ui pellen en boven kommetje raspen. Toevoegen: olie, azijn, snufje zout, dille en 4 druppels tabasco. Tot sausje roeren. Avocado schillen en halveren. Pit verwijderen en avocadohelften in dunne plakjes snijden. Avocado en garnalen in kom doen. Sausje erover schenken. Voorzichtig door elkaar scheppen. ½ uur afgedekt in koelkast zetten. Sla wassen en uitslaan.
In 4 schaaltjes slablad leggen. Garnalenavocadosalade erover verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 195 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 2 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip november 1987

Geen opmerkingen: