vrijdag 20 november 2009

Wortelsoufflé

1 ui
1 eetlepel margarine
1 winterwortel (300 gram)
½ eetlepel kerriepoeder
100 gram verse roomkaas*
3 eieren
2 takjes peterselie

* Verse roomkaas is onder anderen verkrijgbaar van de merken St. Moret, Mon Chou, Samos, Rederijkertje en Boursin.

Terwijl deze soufflé van wortel, kerrie en Mon Chou in de oven rijst, kunt u de tafel alvast gaan dekken. Ieder krijgt z’n eigen soufflé; zelfs opscheppen is dus niet nodig.

Oven voorverwarmen op 225°C. Ui pellen en snipperen. In braadpan margarine verhitten. Ui 2 minuten zachtjes bakken. Intussen wortel schrappen, wassen en raspen. Wortel en kerriepoeder door ui scheppen en 3 minuten meebakken. Intussen in kom verse roomkaas fijnprakken. Boven 2 kommen eieren splitsen. Dooiers door roomkaas roeren. Peterselie erboven fijnknippen. Wortelmengsel erdoor scheppen. Eiwitten stijfkloppen. Door wortelkaasmengsel scheppen. Twee ovenvaste schaaltjes (inhoud ½ liter) invetten. Wortelmengsel erin scheppen. In midden van oven souffleetjes in 15 minuten goudbruin en gaar laten worden. Lekker met patates frites.

2 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : eigerecht

bron : Tip november 1987

Geen opmerkingen: