1 citroen
½ kleine ui
200 gram grote Noorse garnalen
2 rijpe avocado’s
4 eetlepels crème fraîche
zout
versgemalen peper
1 eetlepel dille (diepvries)
1 teentje knoflook
Citroen uitpersen. Ui pellen en boven kom raspen. In zeef onder koud stromend water garnalen afspoelen. Met mes op snijplank helft van garnalen kleinsnijden. Aan ui toevoegen. Avocado’s in lengte halveren en pitten verwijderen. Met lepel vruchtvlees eruit scheppen. Op snijplank met vork vruchtvlees fijnprakken. Aan garnalenuimengsel toevoegen. Erdoor roeren: 2 eetlepels citroensap, crème fraîche, zout, peper en dille. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Met lepel goed door elkaar roeren. Avocadomengsel in lege helften scheppen. Rest van garnalen erover verdelen. Op 4 bordjes halve gevulde avocado zetten.
4 personen
voedingswaarde : 205 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip november 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten