vrijdag 20 november 2009

Gevulde avocado met garnalen

1 citroen
½ kleine ui
200 gram grote Noorse garnalen
2 rijpe avocado’s
4 eetlepels crème fraîche
zout
versgemalen peper
1 eetlepel dille (diepvries)
1 teentje knoflook

Citroen uitpersen. Ui pellen en boven kom raspen. In zeef onder koud stromend water garnalen afspoelen. Met mes op snijplank helft van garnalen kleinsnijden. Aan ui toevoegen. Avocado’s in lengte halveren en pitten verwijderen. Met lepel vruchtvlees eruit scheppen. Op snijplank met vork vruchtvlees fijnprakken. Aan garnalenuimengsel toevoegen. Erdoor roeren: 2 eetlepels citroensap, crème fraîche, zout, peper en dille. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Met lepel goed door elkaar roeren. Avocadomengsel in lege helften scheppen. Rest van garnalen erover verdelen. Op 4 bordjes halve gevulde avocado zetten.

4 personen

voedingswaarde : 205 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip november 1987

Geen opmerkingen: