½ citroen
4 takjes dille (½ eetlepel diepvries dille)
200 gram Noorse garnalen
2 avocado’s
zout
peper
1 bekertje zure room (125 milliliter)
2 theelepels Pernod*
4 shoarmabroodjes (pak)
* In plaats van Pernod kunt u ook Pastis of anijslimonadesiroop gebruiken.
Citroen uitpersen. In kopje dille fijnknippen. In zeef garnalen afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Avocado’s schillen, halveren, pitten verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In kom doen: garnalen, avocado en dille. Door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In kom zure room vermengen met Pernod. In schaaltje scheppen. Tot gebruik in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 175°C. Broodjes volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Broodjes aan één kant insnijden tot een zakje. Salade in broodjes scheppen. Sausje apart erbij geven.
4 personen
voedingswaarde : 360 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 10 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip november 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten