vrijdag 20 november 2009

Gestoofde bleekselderij

2 struiken bleekselderij (800 gram)
1 eetlepel boter
zout
35 gram verse roomkaas*

* Verse roomkaas kunt u onder anderen van de volgende merken kopen: Boursin, Mon Chou, Philadelphia, St. Moret

Van bleekselderij stronk en blad verwijderen. Mooi bladgroen achterhouden. In kopje fijnknippen. Stengels wassen en draden eraf trekken. In stukjes snijden.
In pan boter smelten. Bleekselderij 3 minuten zachtjes bakken. Weinig water en zout toevoegen. Met deksel op pan bleekselderij in 15 minuten zachtjes gaar stoven. Af en toe omscheppen. Afgieten. Selderijblad en kaas erdoor schudden en kaas laten smelten. Overdoen in schaal.

4 personen

voedingswaarde : 075 kcal. p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip november 1987

Geen opmerkingen: