vrijdag 20 november 2009

Krentenbroodtosti met appel

4 gepelde walnoten
½ citroen
1 kleine appel
2 eetlepels halfvette roomkaas
4 sneetjes krentenbrood
½ eetlepel boter of margarine

Walnoten grof hakken. Citroen uitpersen (voor 1½ eetlepel sap). Appel schillen, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden. Besprenkelen met ½ eetlepel citroensap. In kom doen: roomkaas, walnoten en 1 eetlepel citroensap. Door elkaar roeren. Krentenbrood heel dun met boter besmeren. Onbesmeerde kant met roomkaasmengsel besmeren. Appelschijfjes over 2 sneetjes verdelen. Andere sneetjes met onbesmeerde kant erop leggen. Tosti’s in tostiapparaat in 5 minuten bruin bakken. (Of: tosti’s onder voorverwarmde grill in 8 minuten bruin bakken, halverwege keren.) Tosti’s over diagonaal halveren.

4 stuks

voedingswaarde : 115 kcal per stuk
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip november 1987

Geen opmerkingen: