½ kippebouillontablet
150 g champignons, in plakjes
40 g boter of margarine
40 g bloem
150 g jong belegen Goudse kaas, in blokjes
75 g Kernhemmer kaas, in blokjes
50 g ham, fijngesneden
peper
2 - 3 el peterselie
1 ciabatta of stokbrood
In 4 dl kokend water bouillontablet oplossen. Champignons ± 3 min. in bouillon koken. Champignons laten uitlekken (bouillon bewaren).
Boter smelten, bloem erdoor roeren en ± 3 min. laten garen. Bouillon in gedeelten erdoor roeren. Goudse en Kernhemmer kaas toevoegen en al roerend laten smelten.
Ham en champignons erdoor roeren. Fondue op smaak brengen met peper en peterselie. Serveren met ciabatta (Italiaans brood), stokbrood of stukjes grof bruin brood om in de fondue te dippen. Lekker met veldsla-salade.
4 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair april 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten