In Zwitserland wordt bij kaasfondue vaak thee gedronken. Als u thee in plaats van witte wijn bij de kaasfondue drinkt scheelt dat heel wat calorieën. 1 Glas witte wijn levert ca. 75 kilocalorieën, 1 kop thee bevat geen kilocalorieën. Door thee bij kaasfondue te drinken is kaasfondue lichter verteerbaar dan wanneer u er een koude drank bij drinkt.
Voor een extra Zwitsers smaakje kunt u voor het serveren nog 1 eetlepel kirsch (slijter) door de kaasfondue roeren.
2 dl droge witte wijn
350 g geraspte 20+-kaas (bediening)
1 zakje gemalen belegen kaas (150 g, AH)
½ blik tomatenblokjes (à netto 400 g, AH)
½ eetlepel maïzena
mespunt cayennepeper
½ theelepel knoflookpoeder
In (fondue)pan wijn aan de kook brengen. Kaassoorten toevoegen en al roerend zachtjes laten smelten. Tomatenblokjes erdoor roeren. In kopje maïzena met 1 eetlepel water gladroeren. Al roerend aan kaasmengsel toevoegen en blijven roeren tot gebonden fondue ontstaat. Cayennepeper en knoflookpoeder erdoor roeren. Fondue op réchaud op tafel warm houden. Gemengde rauwe groenten, zoals stukjes paprika, bleekselderij, prei en bloemkoolroosjes erin dopen.
4 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
land : Zwitserland
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Allerhande 29 februari 1996
zaterdag 21 november 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten