Deze eenpersoons-taartjes kunt u ruim van tevoren bakken en na het afkoelen invriezen. Warm ze na het ontdooien nog 3 - 5 min. in de oven van 160 ºC, ze worden dan weer krokant. Laat de taartjes koud worden voordat u ze verpakt.
150 g shii-take, in stukjes
25 g boter of margarine
6 plakjes diepvries-bladerdeeg, ontdooid
1 - 2 tl tijmblaadjes
2 eieren
2 el bloem, gezeefd
2 dl slagroom
150 g geraspte raclettekaas of jonge kaas
Shii-take in boter op hoog vuur ± 5 min. bakken. Shii-take in zeef laten uitlekken en iets laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Elk plakje deeg iets meer uitrollen en in vieren snijden. 2 muffinvormen met elk 12 kleine holletjes met koud water omspoelen en in elke holte ¼ plakje deeg drukken, randen van deeg mogen iets uitsteken. Shii-take over deegbakjes verdelen en tijm erover strooien. Eieren loskloppen en mengen met bloem en slagroom. 75 g kaas erdoor roeren. Eimengsel in deegbakjes schenken en rest van kaas erover strooien. Kaastaartjes in midden van oven in 30 - 40 min. lichtbruin en krokant bakken. Het kaasmensel zal dan een beetje souffleren.
Voor 24 stuks.
voedingswaarde : 130 kcal per stuk
bereidingstijd : 1 uur
gerechtsoort : buffetgerecht
bron : Tip Culinair juni 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten