zaterdag 21 november 2009

Paddestoelenquiche

200 g bloem
½ tl zout
100 g koude boter of margarine, in blokjes

VULLING
1 - 2 el olijfolie
250 g oesterzwammen, in reepjes
250 g champignons, in plakjes
zout
peper
1 el boter of margarine
250 g worteltjes, in plakjes
1 ui, fijngesneden
3 eieren
1½ dl slagroom
1 bosje peterselie, fijngesneden
100 g geraspte pittig belegen kaas
½ tl citroensap

Bloem, zout, boter en ei snel tot samenhangend deeg kneden. Deeg ± 30 min. in koelkast laten rusten. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Ingevette springvorm (Ø 24 cm) met deeg bekleden en bodem inprikken. Taartbodem in midden van oven ± 10 min. bakken.
In olie oesterzwammen en champignons ± 5 min. omscheppend bakken. Op smaak brengen met zout en laten uitlekken. In boter wortel en ui ± 5 min. omscheppend bakken. Op smaak brengen met zout en laten uitlekken. Eieren loskloppen met slagroom, peterselie, 50 g kaas, zout, peper en citroensap. Paddestoelen en wortel-uimengsel over taartbodem verdelen. Eimengsel erover schenken en 50 g kaas erover strooien. Taart in midden van oven nog ± 25 min. bakken.

4 - 6 personen

voedingswaarde : ± 600 kcal p.p.
bereiding / wachten : ± 1 uur / ± 30 min.

gerechtsoort : hartige taart

bron : Tip Culinair 1996/08 (augustus)

Geen opmerkingen: