zaterdag 21 november 2009

Preitaartje met mascarpone en olijven

4 plakken deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
1 dunne prei
100 mascarpone
1 ei
kerriepoeder
50 g groene olijven zonder pit
1 eetlepel olijfolie extra vièrge

Oven voorverwarmen op 200°C. Elk deegplakje op vormpje leggen en deeg er voorzichtig indrukken. In deeg enkele gaatjes prikken en vormpjes 10 min. in midden van oven voorbakken. Prei halveren en in dunne ringen snijden, wassen en drogen. Intussen mascarpone met ei en mespunt kerriepoeder en zout en peper naar smaak losroeren. Deeg uit oven nemen. Mascarponemengsel over vormpjes verdelen. Prei en olijven in mascarponemengsel drukken en met olie bedruppelen. Preitaartjes in midden van oven in ca. 15 min. gaarbakken.

4 personen

voedingswaarde : 305 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande oktober 2004

Geen opmerkingen: