5 plakjes diepvries bladerdeeg
250 g zachte geitenkaas
1 citroen
3 bosuitjes
4 eieren
125 ml slagroom
1 eetlepel verse tijmblaadjes
2 eetlepels fijngehakte verse oregano
zout
zwarte peper
1 bakje kerstomaatjes
Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de korstjes van de kaas en snijd hem in stukjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af. Maak de bosui schoon en snijd ze in ringetjes. Klop de eieren met de slagroom. Schep de citroenschil, de tijm, de oregano, de geitenkaas, de bosui, zout en peper erdoor. Was de kerstomaatjes. Vet een rechthoekige ovenschaal (ca. 20 x 30 cm) in. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het bladerdeeg uit tot een rechthoekige lap van 25 x 35 cm. Bekleed er de vorm mee.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel het eimengsel over de taartbodem. Leg de kerstomaatjes erop. Bak de taart in ca. 30 - 40 minuten.
8 personen
voedingswaarde : 295 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 45 minuten
gerechtsoort : hartige taart
bron : Menu 23 augustus 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten