vrijdag 27 november 2009

Broccoli in gemberbouillon (China)

BROCCOLI IN GEMBERBOUILLON

500 gram broccoli
2 sjalotjes
6 plakjes gember
2 eetlepels olie
3 eetlepels sojasaus (Chinese Chef)
1 eetlepel medium dry sherry
2 eetlepels suiker
½ theelepel zout

Broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. Stronkjes schillen en in plakjes snijden. Sjalotjes pellen en in ringen snijden. Van gemberplakjes schil dun afsnijden. Sjalotringen en gemberplakjes in pan doen. Zoveel water erbij schenken dat alles onderstaat. Aan de kook brengen. Broccoli toevoegen en in 6 minuten beetgaar koken. Broccoli in een vergiet even laten uitlekken en overdoen in een schaal. Gemberplakjes verwijderen. In een pan olie verwarmen. Sojasaus, sherry, suiker en zout erdoor roeren. Al roerende verwarmen tot suiker is opgelost. Sausje over de broccoli schenken. Lekker met rijst of bij gefrituurde pittige kip.

2 personen

voedingswaarde : 270 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Allerhande 42 (november 1988)

Geen opmerkingen: