vrijdag 27 november 2009

Khira raïta (India)

KHIRA RAÏTA (KOMKOMMER-YOGHURTSALADE)

Dit bijgerecht is in India zeer populair. Het is dan ook heerlijk fris naast de vele gekruide gerechten.

1 komkommer
1 ui
zout
1 eetlepel fijngehakte verse koriander of munt
¼ liter volle yoghurt of biogarde-roer
1 theelepel gemalen komijn

Schil de komkommer en halveer deze in de lengte. Schrap de zaadjes eruit en rasp de helften boven een zeef. Pel en snipper de ui en spoel onder koud water af. Schep de ui door de komkommer en strooi er zout over. Laat dit mengsel ongeveer 10 minuten staan en druk dan het vocht eruit. Schep het komkommermengsel, de koriander of munt, de yoghurt en de gemalen komijn door elkaar. Laat de salade in de koelkast in minstens 1 uur door en door koud worden.

4 personen

land : India
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: