VEGETARISCHE BRUINE-BONENSCHOTEL MET EI
1 ui
4 tomaten
1 groene paprika
2 blikken bruine bonen (à 1 liter)
3 eetlepels groene olijven zonder pit
4 eieren
1 eetlepel margarine
4 eetlepels sjaslieksaus (fles)*
1 eetlepel citroensap
½ theelepel chilipoeder
zout
peper
* In plaats van sjaslieksaus kunt u ook een andere rode saus nemen, bijvoorbeeld barbecuesaus of poestasaus.
Ui pellen en snipperen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Paprika wassen. Halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Bruine bonen afgieten. Olijven halveren.
Eieren in 10 minuten hard koken. Intussen in braadpan margarine verhitten. Ui en paprika 3 minuten fruiten. Tomaat toevoegen en 2 minuten meebakken. Toevoegen: bruine bonen, sjaslieksaus, citroensap en chilipoeder. In 5 minuten door en door heet laten worden. Olijven erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Eieren laten schrikken en pellen. In partjes snijden. Op bonen rangschikken.
4 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten
gerechtsoort : eenpansgerecht
bron : Tip november 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten