vrijdag 13 juni 2008

Sinaasappel-kwarkdip (Verenigde Staten)

SINAASAPPEL-KWARKDIP

500 gram kwark
1 sinaasappel, schoon geboend
2 eetlepels Cointreau
2½ deciliter slagroom, stijf geklopt
suiker
1 Galia meloen, in partjes
800 gram gemengd rood fruit

Kwark in zeef met kaasdoek 3 uur laten uitlekken. Sinaasappelschil raspen.
Sinaasappel dik schillen, in plakken snijden en plakken in vieren snijden.
Uitgelekte kwark, sinaasappelrasp en Cointreau mengen. Slagroom en suiker
naar smaak erdoor kloppen. In kom scheppen. Rand garneren met plakjes
sinaasappel. meloen en rood fruit schoonmaken en apart erbij geven. Fruit in
roomkwark dippen.

6 - 8 personen

voedingswaarde : 245 kcal p.p.
bereidings- / uitlektijd : 15 minuten / 3 uur

land : Verenigde Staten
gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip Culinair juni 1994, Special "De echte Amerikaanse Barbecue"

Geen opmerkingen: