Een recept uit Samoa, dat ook wel zonder garnalen wordt gemaakt. Op de Fiji
en Cook Eilanden neemt men meestal stierenvlees.
enkele tarobladeren of kool
500 gram gekookte garnalen, gepeld en fijngehakt
1 ui, fijngehakt
zout
peper
2 deciliter kokosroom
Verwarm de oven voor tot 175°C. Was de taro- of koolbladeren en laat
uitlekken. Scheur 6 vellen aluminiumfolie af. Hak 2 bladeren fijn en vermeng
ze met de garnalen, zout, peper en ui. Verdeel dit mengsel over de 6
overgebleven bladeren en schep daarop 2 lepels kokosroom. Vouw de bladeren
dicht om de vulling en verpak elk pakketje in folie. Leg ze in een bakblik
met wat water op de bodem en laat ze een uur in de oven bakken.
6 personen
land : Samoa
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson
Geen opmerkingen:
Een reactie posten