1 bosje radijs
8 (pomodori)tomaten
1 komkommer
1 rode ui
3 lente- of bosuitjes
150 gram rucola of andere fijne slasoort (veldsla of jonge bladsla)
DRESSING
1 bekertje (125 milliliter) schenkbare crème fraîche
100 gram gorgonzola
2 eetlepels citroensap
eventueel witte wijn
Voorbereiden: Maak de radijs schoon en snijd deze in plakjes. Snijd de
tomaten in plakken. Was de komkommer en verdeel deze in plakjes. Pel de rode
ui en snijd of schaaf deze in smalle ringen. Hak de lente- of bosuitjes
fijn. Meng de ingrediënten voor de dressing en verdun deze eventueel met
witte wijn.
Bereiden: Leg de rucola op een schaal. Schik daarop een laag tomatenplakjes
met daarop een laag komkommer, radijs en rode ui. Strooi de gehakte uitjes
erover. Serveer de dressing er apart bij.
Lekker met bruin stokbrood of ciabatta met olijfolie extra vierge.
Tips:
• Garneer de salade eens met witte druiven.
• De crème fraîche kan worden vervangen door zure room.
4 personen
voedingswaarde : 241 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Boodschappen juni 2004
Geen opmerkingen:
Een reactie posten