6 plakken aubergine van 2 centimeter dik
olijfolie
zout
peper
6 plakjes zachte geitenkaas van 2 centimeter dik
1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes
6 theelepels vloeibare honing
100 gram waterkers
40 gram pijnboompitten, licht geroosterd
Aubergine met zout bestrooien. In vergiet 30 minuten laten uitlekken.
Afspoelen en droogdeppen. Aubergine aan beide kanten met olijfolie
bestrijken en met rozemarijn bestrooien. Plakken aan één kant 5 minuten
roosteren. Omdraaien. Geitenkaas erop leggen en 1 theelepel honing erover
sprenkelen. Nog 5 minuten roosteren. Op blaadjes waterkers serveren,
bestrooid met pijnboompitten.
6 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
uitlek- / bereidingstijd : 30 / 15 minuten
land : Verenigde Staten (Californië)
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip Culinair juni 1994, Special "De echte Amerikaanse Barbecue"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten