1 limoen
1/3 komkommer, geschild
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngesneden dille
versgemalen zwarte peper
12 oesters
schaafijs
Boen de limoen schoon, rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen
uit. Snij de komkommer in de lengte in zo dun mogelijke plakjes en snij de
plakken overdwars in dunne reepjes. Meng de komkommerreepjes met de olie,
het limoensap en -rasp en de dille. Breng het mengsel op smaak met peper.
Open de oesters en schenk het oestervocht bij het komkommermengsel. Steek de
oesters los van de schelp en bewaar ze in een schaaltje. Maak de schelpen
(het diepe deel van de twee helften) indien nodig schoon en zet ze op
ijsschaafsel. Vul de schelpen met de komkommerreepjes en leg de oesters
erop. Schep over elke oester een lepeltje vocht van het komkommermengsel en
serveer direct.
2 personen
voedingswaarde : 180 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair juni 2002
1 opmerking:
Morgenavond laten chefs Laurent en Vincent Folmer in het programma 'In de keuken' op Canvas zien dat de combinatie oesters met komkommer ook een plaats verdient op het menu van een sterrenrestaurant. De meesters maken er dan hun gerecht 'Oester ‘fine de claires’ in gelei, komkommer en mierikswortel' klaar voor het oog van de camera. Vervolgens laten ze het dj Regi Penxten het hen nadoen. In de keuken kan je elke dinsdag om 20.40u op Canvas zien.
Een reactie posten