zondag 8 juni 2008

Bananen met mango (Guyana)

BANANEN MET MANGO

'Ginds in Demerara' is het refrein van een liedje, en Demerara - zowel een
provincie als een rivier - ligt in Guyana, Zuid-Amerika. En omdat een
bepaald soort suiker zijn naam eraan ontleent, is het niet moeilijk te
bedenken wat het belangrijkste exportgewas hier is. Als u eraan kunt komen,
kunt u het beste demerarasuiker voor dit nagerecht gebruiken. U kunt de rum
natuurlijk weglaten, maar dat kan ten koste gaan van de smaak. Veganisten
laten de yoghurt bij dit gerecht weg.

4 bananen, geschild
1 blik van 400 gram mango, uitgelekt, of 1 grote verse mango, geschild en in
schijfjes gesneden
sap van 1 limoen of citroen
1 - 2 eetlepels rum
1 theelepel suiker
½ theelepel kaneel

Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de bananen in de lengte in plakken en leg deze in een ovenschaal.
Leg de schijfjes mango op de bananen. Schenk er het limoen- of citroensap en
de rum overheen en bestrooi de vruchten met suiker en kaneel.
Zet de schaal gedurende 10 minuten in de oven en dien het gerecht op met
yoghurt.

2 - 4 personen

voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten

land : Guyana
gerechtsoort : nagerecht

bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten
uit de hele wereld / Troth Wells

Geen opmerkingen: