zondag 1 juni 2008

Oosterse peultjessalade (Verre Oosten)

OOSTERSE PEULTJESSALADE

Een peultje is de onrijpe vrucht van een erwtensoort, waarvan zowel de schil
als de erwtjes gegeten worden. Peultjes zijn lekker en gezond, ze zijn rijk
aan vitamine B en C en bevatten slechts 28 kcal per 100 gram. Peultjes zijn
het lekkerst in juni en juli, de aanvoer is dan ook het grootst.

200 gram peultjes
200 gram taugé
1 eetlepel geraspte gemberwortel
4 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel citroensap
zout
peper
4 lente-uitjes, in dunne ringen

Peultjes in ruim kokend water met zout in ± 5 minuten beetgaar koken.
Peultjes afgieten, met koud water afspoelen en laten uitlekken. Tauge in
zeef leggen en overgieten met kokend water. Tauge afspoelen met koud water
en laten uitlekken. In grote schaal gemberwortel, ketjap, citroensap, zout
en peper door elkaar roeren. Peultjes, taugé en lente-uitjes toevoegen en
alles door elkaar scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 70 kcal p.p.

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : salade

bron : Tip Culinair juli 1996

Geen opmerkingen: