Eigenlijk hoort dit gerecht met stengelsla of aspergesla te worden gemaakt.
Dat is een typisch Chinese groente die bestaat uit harde stengels met
daaromheen slap blad. Met groene asperges smaakt het gerecht ook uitstekend.
25 gram gedroogde wolken- of boomoortjes
750 gram groene asperges
2 bosuitjes
1 schijfje verse gemberwortel van 1 centimeter
1 eetlepel arachideolie
2 theelepels chili-bonensaus
1 eetlepel rijstwijn (shaosing) of droge sherry
1 eetlepel lichte sojasaus
2 theelepels mushroom sauce
1 theelepel geroosterde roze peperkorrels
zout
Week de wolkenoortjes minstens 15 minuten in heet water. Laat ze goed
uitlekken. Was de asperges en snijd het onderste stukje eraf. Snijd de
asperges in schuine stukken van circa 5 centimeter lang. Maak de bosuitjes
schoon en snijd ze fijn. Schil de gemberwortel en hak het schijfje fijn.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de bosui en de gember
ongeveer 2 minuten. Roer de wolkenoortjes en de asperges erdoor en roerbak
alles circa 5 minuten. Voeg de chili-bonensaus, de rijstwijn, de sojasaus,
de mushroom sauce en 3 eetlepels water toe. Verwarm het gerecht ongeveer 5
minuten. Roer de roze peperkorrels erdoor. Breng het gerecht op smaak met
zout.
4 personen
land : China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
Geen opmerkingen:
Een reactie posten