Een recept uit Maleisië van Chinese oorsprong. De pruimensaus (plum sauce)
is verkrijgbaar in toko's.
500 gram varkensfilet
1 rode paprika
1 ui
250 gram peultjes
1 blikje bamboescheuten
olie
3 theelepels geraspte gemberwortel
3 teentjes uitgeperste knoflook
7 eetlepels plum sauce
4 eetlepels grove tomatensaus (een sugo saus) of een in stukken gesneden
tomaat
1½ eetlepel sojasaus
zout
peper
100 gram cashewnoten
Snijd het vlees in dunne plakjes of repen en de paprika in stukjes. Snijd de
ui in 8 partjes. Haal de peultjes af en laat de bamboescheuten uitlekken.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of pan en roerbak daarin de helft van het
vlees snel lichtbruin. Neem het vlees uit de pan. Behandel de rest van het
vlees op dezelfde manier. Doe de peultjes en stukjes paprika, ui, gember en
knoflook in de lege pan, draai het vuur laag en laat de groenten in 3
minuten beetgaar worden. Het vlees er weer bij doen, evenals de
bamboescheuten, de plum sauce, de tomatensaus en de sojasaus. Laat alles
even pruttelen. Proef of er zout of peper bij moet. Schep tot slot de
cashewnoten door het gerecht. Eet er rijstvermicelli (bie hoen) bij.
4 personen
land : Maleisië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : NRC (Annelène van Eijndhoven)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten