Voor door de week was ik op zoek naar een snelle en lekkere manier van
koken. Zo kwam ik terecht bij dit oosterse roerbakgerecht.
200 gram peultjes
zout
1 eetlepel zonnebloem- of maïsolie
300 gram varkenshaas, in dunne plakjes
1 blikje bamboescheuten (inhoud 227 gram), uitgelekt
3 lente-uitjes, in dunne ringen
2 eetlepels oestersaus
2 eetlepels lichte Chinese sojasaus (toko)
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel sesamolie
Peultjes in ruim kokend water met zout ± 3 minuten koken en laten uitlekken.
Zonnebloem- of maïsolie verhitten en vlees in ± 4 minuten rondom bruin
bakken. Peultjes en bamboescheuten toevoegen en ± 4 minuten meebakken.
Oestersaus, sojasaus, sambal en sesamolie erdoor roeren en even goed
verwarmen. Gerecht over 2 borden verdelen en met lente-uitjes bestrooien.
Serveren met gekookte witte rijst, kroepoek en komkommersalade van 1
geschaafde ongeschilde komkommer met 2 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn,
zout en peper.
2 personen
voedingswaarde : 670 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair juli 1996
Geen opmerkingen:
Een reactie posten