zondag 1 juni 2008

Oosterse varkenshaas met peultjes (Verre Oosten)

OOSTERSE VARKENSHAAS MET PEULTJES

Voor door de week was ik op zoek naar een snelle en lekkere manier van
koken. Zo kwam ik terecht bij dit oosterse roerbakgerecht.

200 gram peultjes
zout
1 eetlepel zonnebloem- of maïsolie
300 gram varkenshaas, in dunne plakjes
1 blikje bamboescheuten (inhoud 227 gram), uitgelekt
3 lente-uitjes, in dunne ringen
2 eetlepels oestersaus
2 eetlepels lichte Chinese sojasaus (toko)
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel sesamolie

Peultjes in ruim kokend water met zout ± 3 minuten koken en laten uitlekken.
Zonnebloem- of maïsolie verhitten en vlees in ± 4 minuten rondom bruin
bakken. Peultjes en bamboescheuten toevoegen en ± 4 minuten meebakken.
Oestersaus, sojasaus, sambal en sesamolie erdoor roeren en even goed
verwarmen. Gerecht over 2 borden verdelen en met lente-uitjes bestrooien.
Serveren met gekookte witte rijst, kroepoek en komkommersalade van 1
geschaafde ongeschilde komkommer met 2 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn,
zout en peper.

2 personen

voedingswaarde : 670 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair juli 1996

Geen opmerkingen: