zondag 1 juni 2008

Bai bi qing yun (China)

BAI BI QING YUN (ASPERGES MET WOLKENOREN)

10 gram wolkenoren
300 gram verse asperges
zout
1 plak tofu (circa 250 gram)
¼ liter neutrale plantaardige olie
200 gram broccoliroosjes
1 eetlepel rijstwijn
1 deciliter groentebouillon (zelfgemaakt of van instantpoeder)
1 theelepel sesamolie

Week de wolkenoren circa 20 minuten in warm water.
Schil en was de asperges en snijd ze in stukjes van 4 centimeter. Breng ze
in een pan met 1 liter water op een hoog vuur aan de kook, voeg wat zout toe
en laat op een matig vuur 15 minuten koken.
Was en droog de tofu en snijd de plak in reepjes van circa 4 centimeter
lang, 2 centimeter breed en 1 centimeter dik. Laat de olie in een wok of pan
op een hoog vuur circa 1 minuut heet worden, voeg de reepjes tofu toe en
frituur ze in circa 3 minuten goudbruin. Neem ze uit de pan en laat op
keukenpapier uitlekken.
Was de broccoliroosjes en laat ze in een vergiet uitlekken. Breng op een
hoog vuur in ½ liter licht gezouten water aan de kook en laat afgedekt circa
2 minuten borrelend koken. Neem ze uit de pan en laat uitlekken.
Neem de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. Neem de wolkenoren uit het
weekwater, was ze zorgvuldig, laat uitlekken en snijd ze in reepjes van
circa ½ centimeter breed.
Giet de olie uit de wok of pan af tot er nog maar een dun laagje
achterblijft en laat wok of pan opnieuw heet worden. Voeg de asperge,
wolkenoren, tofu en broccoliroosjes toe en laat al roerend circa 1 minuut
bakken. Schenk er de rijstwijn en groentebouillon bij en laat al roerend aan
de kook komen. Breng op smaak met zout, druppel er de sesamolie over en dien
op.

4 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

land : China
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De beste recepten uit Koken in de Wereld

Geen opmerkingen: