zaterdag 31 mei 2008

Pikante saus (Singapore)

PIKANTE SAUS

½ kop pimentpoeder
3 koppen suiker, bij voorkeur bruine of palmsuiker
¾ liter blanke azijn
400 gram rozijnen
8 teentjes knoflook, fijngestampt
3 theelepels zout (of iets minder)
1½ theelepel geraspte verse gemberwortel

Doe alle ingrediënten in een geëmailleerde pan. Breng ze al roerend aan de
kook. Temper de hittebron en blijf roeren tot de rozijnen zijn gezwollen.
Laat het mengsel daarna afkoelen. Doe het over in een blender en laat deze
draaien tot een homogene massa is verkregen, of schenk het mengsel op een
fijne zeef en wrijf alle vaste bestanddelen erdoor.
Doe de saus over in een grote fles. Sluit de fles en bewaar de saus in de
koelkast.
Tip: Om de saus wat minder scherp te maken kan men er een tomatensaus aan
toevoegen.

land : Singapore
gerechtsoort : saus

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: