zondag 8 juni 2008

Groentesalade (Egypte)

GROENTESALADE

3 rijpe tomaten
3 komkommers
2 groene paprika's
2 zoete witte uien
1 bosje peterselie
2 rode radijzen
2 gepelde tenen knoflook
3 stengels bleekselderij
3 Little Gems
1 eetlepel Dijonmosterd
1 eetlepel rode-wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
zout
peper

Pel en schil 3 rijpe tomaten en 3 komkommers, ontdoe ze van de zaadjes en
snijd ze in blokjes. Snijd 2 groene paprika's in dobbelstenen. Pel en hak 2
zoete witte uien, hak 1 bosje peterselie. Snijd 2 rode radijzen in blokjes
en hak 2 gepelde tenen knoflook fijn. Snijd 3 stengels bleekselderij in
blokjes en snijd 3 Little Gems in vieren. Doe alle groenten in een grote
kom. Meng in een klein kommetje 1 eetlepel Dijonmosterd, 1 eetlepel
rode-wijnazijn, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Giet dit
sausje over de salade en hussel.

4 personen

land : Egypte
gerechtsoort : salade

bron : Abrikozen langs de Nijl : Culinaire herinneringen aan Egypte /
Colette Rossant

Geen opmerkingen: