zondag 8 juni 2008

Losie boullangé (Guyana)

LOSIE BOULLANGÉ (GEBAKKEN AUBERGINE)

2 middelgrote of 1 zeer grote aubergine
1 eetlepel zout
3 eetlepels olie
3 uien, in dunne plakjes en de ringen los gemaakt
2 tomaten, geschild, van zaad ontdaan, in parten
½ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper

Schil de aubergines en snij ze in plakken van 1¼ centimeter dik. Bestrooi de
plakken aan beide zijden met zout en zet ze 30 minuten weg op een
draadrooster, om de bittere sappen eruit te laten lopen. Spoel de plakken
af, dep ze droog met keukenpapier en snij ze in blokjes.
Vet een kasserol in met wat van de olie en leg een laag uienringen op de
bodem, daar bovenop een laag aubergine, dan een laag tomaten. Strooi zout en
peper over elke laag. Ga zo door met laag op laag tot alle ingrediënten op
zijn. Sprenkel de rest van de olie erover heen. Laat het 1½ uur bakken in de
oven op 135 °C. Dien het op in de kasserol.

4 personen

land : Guyana
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Zuid- en Midden Amerikaanse keuken / Susan Bensusan

Geen opmerkingen: