zondag 8 juni 2008

Rumpunch (Guyana)

RUMPUNCH

De inspiratie voor deze punch kreeg ik na een bezoek aan een rumstokerij op
de Diamond Estate Plantage in Guyana. Daar wordt een van de beste rums ter
wereld gestookt.

1½ deciliter vers sinaasappelsap
1½ deciliter ananassap
1½ deciliter mangosap
1,2 deciliter water
2½ deciliter bruine rum
scheutje angosturabitter
versgeraspte nootmuskaat
25 gram rietsuiker
1 kleine banaan
1 grote sinaasappel

Giet het sinaasappel-, ananas- en mangosap in een punchkom. Roer er het
water door.
Roer er de rum, angosturabitter, nootmuskaat en suiker door tot de suiker
opgelost is.
Snijd de banaan in plakjes en schep die voorzichtig door de punch.
Snijd de sinaasappel i plakjes en doe in de punch. Dien ijskoud op.
Kooktip: U kunt in plaats van bruine rum witte rum gebruiken. Gebruik naar
eigen voorkeur meer rum voor een sterkere punch.

4 personen

land : Guyana
gerechtsoort : drank

bron : De Caribische keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een
tropische keuken / Rosamund Grant

Geen opmerkingen: