zondag 8 juni 2008

Basissalade (Zanzibar, Tanzania)

BASISSALADE

½ komkommer
1 middelgrote ui
1 wortel (optioneel)
sap van een halve citroen
½ theelepel zout

Snij de komkommer, ui en peen in zeer kleine stukjes.
Voeg het citroensap en zout toe en vul bij met water totdat de salade net
niet onder staat.
Proef of de zout-zuurverhouding goed is en voeg naar smaak nog wat
citroensap, water of zout toe.
Zet enige uren weg in de ijskast.
Variant: Een variant is de tomaten-uiensalade. Dit is een mengsel van
stukjes tomaat en uienringen met fijngehakte groene peper. In Afrika maakt
men deze salade met twee keer zo veel ui als tomaat; soms wordt er ook wat
komkommer toegevoegd. Citroensap, zout en peper toevoegen en direct
serveren.

4 personen

land : Tanzania (Zanzibar)
gerechtsoort : salade

bron : De smaak van Zanzibar / Karin Schreuder

Geen opmerkingen: