zondag 20 april 2008

Kosai-akara (Afrika)

KOSAI-AKARA

250 gram black-eyed beans, geweekt
1 grote ui, fijngesnipperd
zout naar smaak
1 theelepel chilipoeder
1 ei (naar wens)
pinda- of palmolie

Maak de geweekte bonen schoon en pureer of maal ze. Roer de ui, het zout en
de chilipoeder erdoor en klop eventueel het ei er met een houten spatel
door. Schep een lepel vol beslag in de hete olie en bak ongeveer acht lepels
tegelijk. Keer de kosai halverwege om, zodat de andere kant kan bruinen.
Dien de kosai flink warm op met agidi of vers brood. Het mengsel ziet er
smakelijker uit wanneer de bonen voor het malen ontveld zijn.
Bonen pellen: Week de bonen 30 minuten in water en giet ze af. 'Was' de
bonen met beide handen door ze stevig tegen elkaar te wrijven, zodat de
velletjes van de bonen loslaten. Zet ze weer onder water en de nu drijvende
velletjes kunnen gemakkelijk worden afgeschept met een zeef of schuimspaan.
Herhaal deze behandeling tot de laatste velletjes zijn verwijderd.
Akara kan in pindaolie of palmolie gebakken worden. Er bestaan verschillende
soorten akara. De Yoruba uit West-Nigeria eten dit gerecht 's morgens bij
hun maïs- of gerstepap.

6 personen

gebied : Afrika
gerechtsoort : hapje

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore

Geen opmerkingen: