zondag 20 april 2008

Dundu (Afrika)

DUNDU (YAMCHIPS)

Het vruchtvlees van pas geoogste yams is vrij vochtig en u kunt het koken of
bakken. Yams die een jaar eerder zijn geoogst bevatten weinig vocht maar
zijn zeer smakelijk; als u deze yams wilt bakken, moet u ze eerst koken en
pas daarna bakken.

1 kilo yams of zoete aardappelen
zout
plantaardige frituurolie

Schil de yams of zoete aardappelen, snijd ze in plakjes en bestrooi deze met
wat zout. Frituur de yamchips goudbruin in hete frituurolie en dien op bij
omeletten of met pepersaus.
U kunt de versgebakken yamchips ook met een mengsel van chilipoeder en zout
bestrooien.
Variatie: Snijd gekookte yams in plakjes, wentel deze door losgeklopt ei en
frituur ze goudbruin in hete frituurolie.

6 personen

gebied : Afrika
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

Geen opmerkingen: