zondag 20 april 2008

Kalkoenrollen met citroensaus (Afrika)

KALKOENROLLEN MET CITROENSAUS

Zoete aardappels en garnalen met kruiden leveren een bijzondere vulling voor
kalkoenfilet op. Verminder de hoeveelheid chilipeper naar eigen inzicht als
u liever minder pikant eet.

175 gram zoete aardappel
1 ui, gesnipperd
1 theelepel gedroogde dragon, gemalen
½ theelepel gedroogde basilicum
1 groene chilipeper, ontzaad en fijngehakt
1 teen knoflook, uit de knijper
½ theelepel gedroogde tijm
½ theelepel versgemalen zwarte peper
100 gram gekookte, gepelde garnalen, gehakt
4 kalkoenfilets, elk circa 250 gram
zout
versgemalen zwarte peper

CITROENSAUS
1 eetlepel olijfolie
½ ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, uit de knijper
3 deciliter krachtige kippenbouillon
¾ theelepel gedroogde tijm
½ theelepel gedroogde basilicum
2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels vers citroensap

Verwarm eerst de oven voor op 180°C. Kook de zoete aardappel gaar in kokend
water. Giet de zoete aardappel daarna af, doe hem in een kom en stamp hem
fijn.
Schep er de ui, dragon, basilicum, chilipeper, teen knoflook, tijm, zwarte
peper en garnalen door.
Leg de kalkoenfilets op een werkvlak en bestrooi met wat zout en zwarte
peper. Schep wat van de vulling op het midden van elke filet, vouw er de
zijkanten omheen en rol op. Zet de filets vast met een cocktailprikker en
leg ze met de vouwnaad onder naast elkaar in een beboterde ovenschaal.
Verhit voor de saus de olijfolie in een koekenpan op een matig vuur. Fruit
er onder regelmatig omscheppen de ui en knoflook in 5 tot 7 minuten gaar in.
Roer er de bouillon door en laat een paar minuten sudderen.
Roer er de tijm, basilicum, peterselie, peper en het citroensap door en laat
2 minuten sudderen. Giet de saus om de filets heen, dek de schaal af met
aluminiumfolie en zet circa 1½ uur in de oven tot de kalkoen gaar is.
Bedruip de rolletjes regelmatig om het vlees sappig te houden. Serveer met
wortel- of knolgewassen, bulghur of rijst.
U kunt kipfilets in plaats van de kalkoenfilets gebruiken. In dat geval
bedraagt de kooktijd ongeveer de helft.

4 personen

gebied : Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Afrikaanse keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een
onontdekte keuken / Rosamund Grant

Geen opmerkingen: