zondag 20 april 2008

Kipfilet met chilisaus (Afrika)

KIPFILET MET CHILISAUS

6 kipfilets (circa 150 gram per stuk)
zout
1 grote ui, in ringen gesneden
tijm
boter
50 milliliter plantaardige olie
2 vleestomaten, ontveld en in plakjes gesneden
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemengde specerijen

Zet de kipfilets op met 250 milliliter water, zout naar smaak, de helft van
de ui en een snufje tijm. Laat de kip circa 30 minuten zachtjes pocheren in
de afgedekte pan. Schep de kipfilets uit de pan, bestrijk ze met gesmolten
boter en bruin ze onder een hete grill.
Verhit de olie in een steelpan en fruit de rest van de ui. Voeg de rest van
de ingrediënten toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes fruiten. Doe
een scheutje van het pocheervocht van de kip erbij en laat de saus 2 minuten
flink doorkoken.
Schik de kipfilets op een warme schaal, giet de chilisaus erover en dien op
met drooggekookte witte rijst.

6 personen

gebied : Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

Geen opmerkingen: