zondag 20 april 2008

Yoyo met pepersaus (Afrika)

YOYO MET PEPERSAUS (SPROTJES)

500 gram sprotjes
1½ theelepel gemengde specerijen
zout
olie

PEPERSAUS
3 tomaten, ontveld
1 ui
6 eetlepels plantaardige olie
1 theelepel chilipoeder
mespuntje gemalen tijm
mespuntje gemalen koriander
zout

Bereid eerst de pepersaus. Meng de tomaten en de helft van de ui in een
keukenmachine en snijd de rest van de ui in plakjes. Verhit 3 eetlepels olie
en fruit de plakjes ui licht goudbruin. Roer de tijm, koriander en wat zout
naar smaak door het tomatenmengsel en voeg dit aan de gefruite ui toe. Laat
de chilisaus 25 minuten al roerend doorkoken.
Maak intussen de sprotjes schoon en wrijf ze in met de specerijen en wat
zout naar smaak. Verhit wat olie en bak de sprotjes rondom goudbruin en
knapperig. Dien ze op met de pepersaus.
Gebakken sprotjes worden soms zonder saus als borrelhapje opgediend bij een
glas ijskoud bier.

6 personen

gebied : Afrika
gerechtsoort : visgerecht

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

Geen opmerkingen: