zaterdag 5 oktober 2024

Nam Prik Gaeng Massaman (Thailand)

NAM PRIK GAENG MASSAMAN (MASSAMAN KERRIEPASTA)

Deze kerriepasta verraadt de invloed van de Indiase keuken.

5 eetlepels olie
4 gedroogde chilipepers
70 gram gehakte ui
50 gram gehakte knoflook
1 eetlepel gehakt citroengras
2 dunne plakken galanga
2 sjalotjes
¼ theelepel schil van de bergamotvrucht
2 eetlepels korianderpoeder
1 eetlepel komijn
1 theelepel gemalen kaneel
1 eetlepel steranijspoeder


Verhit een kleine koekenpan en doe er de olie in. Fruit er de chilipepers, uien en knoflook goudbruin in. Doe de gebakken ingrediënten met de rest van de ingrediënten in een blender en draai tot een grove puree.

Voor 5 deciliter.

gebied : Thailand
gerechtsoort : specerijenmengsel

bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Judy Lew

Geen opmerkingen: