woensdag 11 september 2024

Slatet Blanquite (Tunesië)

SLATET BLANQUITE

2 eieren
50 gram tonijn in blik
50 gram zwarte olijven
1 eetlepel kappertjes
½ ingemaakte citroen
50 gram gruyère
4 kleine paprika’s
2 kleine tomaten
1 oudbakken stokbrood
zout
peper

SALADE MÉCHOUIA
1 eetlepel harissa
1 theelepel tomatenpuree
3 eetlepels azijn
2 eetlepels olijfolie
1 mespuntje karwij
1 knoflookteentje


Rooster de paprika’s en de tomaten 20 minuten onder de ovengrill. Meng de harissa met de fijngehakte knoflook en de tomatenpuree in een kom. Doe de gare, warme paprika’s en de tomaten 5 minuten in een plastic zak. Leng het mengsel van harissa, tomatenpuree en knoflook aan met 250 milliliter water. Doe er 3 eetlepels azijn en 2 eetlepels olijfolie bij. Breng de saus op smaak en doe er een mespuntje karwij door.
Kook de eieren tot ze hard zijn. Haal de paprika’s en de tomaten uit de zak en ontvel ze. Snijd kleine blokjes van de gruyère. Snijd de paprika’s en de tomaten in gelijkmatige, kleine stukjes. Snijd kleine driehoekjes van de ingemaakte citroen. Verdeel de tonijn uit blik in kleine stukjes. Halveer de zwarte olijven.
Pel de eieren en maak ze fijn door ze door een zeef te halen. Snijd 4 centimeter dikke plakjes van het stokbrood. Doop ze aan beide kanten in de saus.
Leg een hoopje salade méchouia op de broodjes en garneer met een driehoekje ingemaakte citroen, stukjes tonijn, olijven, kappertjes en een blokje gruyère. Strooi er wat hardgekookt ei over. Reken 3 broodjes per persoon.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten

gebied : Tunesië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tunesië : Verrukkelijke Mediterrane keuken / Fabien Bellahsen

Geen opmerkingen: