vrijdag 6 september 2024

Lachs mit Linsen und Spinat (Duitsland)

LACHS MIT LINSEN UND SPINAT (ZALM MET LINZEN EN SPINAZIE)

2 zalmfilets
2 theelepels olijfolie
1 eetlepel gladde peterselie, kleingesneden
200 gram wilde spinazie
1 blikje linzen (400 gram)
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 eetlepels gezouten boter
3 eetlepels crème fraîche
peper
zout


Spoel de zalmfilets schoon en dep ze droog. Meng in een kommetje de olijfolie met de peterselie en wat peper en zout. Bestrijk met een kwastje de beide zalmfilets met deze kruidenolie en laat 15 minuten intrekken.
Was de spinazie grondig en laat uitlekken. Laat ook de linzen uitlekken. Pel en snipper het sjalotje en de knoflookteentjes. Verwarm 1 eetlepel gezouten boter en fruit daarin het sjalotje en de helft van de knoflook. Doe de uitgelekte linzen erbij en verwarm al roerend. Voeg de crème fraîche toe en zet het vuur laag.
Verwarm een grillpan tot hij goed heet is en leg de zalm erin. Gril 3 minuten aan elke kant. Verwarm ondertussen in een ruime wok de resterende boter en knoflook en roerbak daarin kort de spinazie; breng op smaak.
Breng de linzen op smaak met zout en peper. Schep op elk bord een hoopje van de linzen, leg de zalm erop en serveer met de spinazie.

2 personen

gebied : Duitsland
gerechtsoort : visgerecht

bron : Koch! : Duitse keuken anno nu / Liesbeth & Marijne Thomas

Geen opmerkingen: