INGEMAAKT VARKENSVLEES
375 gram mager varkensvlees, in stukjes van 1 centimeter gesneden
125 gram vers varkensvet, in kleine blokjes gesneden
½ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
8 eetlepels water
1 flink laurierblad
2 kruidnagels
Verhit de oven tot 130°C. Meng het varkensvlees met vet, zout en peper in een stevige casserole. Giet het water erbij, voeg laurier en kruidnagels toe en sluit de pan goed af. Braad het vlees 4 uur in het midden van de oven totdat het grootste gedeelte van het vocht is verdampt en het vlees mals genoeg is om met een lepel fijngewreven te worden. Laat het vlees niet bruin worden. Kontroleer de casserole zo nu en dan; mocht er te veel vocht verdampen dan voegt men een of meer lepels water toe.
Neem het vlees uit de pan, verwijder de kruiderijen en bewaar al het vet plus het kookvocht. Snijd mogelijke zeentjes weg en wrijf het vlees zo fijn mogelijk met een vork. Roer het achtergehouden vet en het vocht erdoor en druk het mengsel stevig vast in een ½ litervorm of terrine. Sluit de pot af met een deksel of een stuk folie en laat minstens 4 uur in de koelkast staan voor het vlees te gebruiken.
Dit ingemaakte vlees wordt meestal gepresenteerd met warme toast, als voorgerecht of tijdens een uitgebreide thee.
4 - 6 personen
gebied : Engeland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : In de Engelse keuken : Recepten (Uit eten in de wereld) / Adrian Bailey
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten