vrijdag 26 januari 2024

Knäckebröd

KNÄCKEBRÖD

250 gram bloem
150 gram havervlokken
1 theelepel zout
1 eetlepel zonnebloemolie
2 deciliter lauwwarm water


Bloem met havervlokken en zout mengen, olie erdoor roeren en zoveel lauwwarm water toevoegen, dat stevig deeg ontstaat. Deeg in koelkast 30 minuten laten rusten. Oven voorverwarmen op 175°C. Deeg uitrollen tot 2 millimeter dikke lap. Deeglap in 20 stukjes verdelen en deze tot ronde lapjes uitrollen. In midden van elke deegcirkel met appelboor gaatje uitsteken. Deegrondjes op bakplaat leggen en met vork regelmatig inprikken. Knäckebrödjes in midden van oven in 15 minuten gaar en krokant bakken, zonder dat ze bruin kleuren.
Knäckebrödjes op rooster laten afkoelen.

Voor 20 stuks.

voedingswaarde : 70 kcal per stuk
bereidings- / wachttijd : 30 / 30 minuten

gerechtsoort : brood

bron : Kookcursus Brood & broodjes, Bijlage bij Tip Culinair januari 1997

Geen opmerkingen: