dinsdag 2 januari 2024

Japanse viskoekjes (Japan)

JAPANSE VISKOEKJES

Een bijzonder smakelijk gerecht.

250 gram visfilet
3 – 4 eieren
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel sojasaus
½ eetlepel olie
½ theelepel suiker
1 scheutje sherry
iets zout
iets peper
olie


Visfilet wassen, afdrogen, door de vleesmolen draaien en er de volgende ingrediënten aan toevoegen: Maïzena, eierdooiers, zout, peper, suiker, sojasaus, ietsje olie en sherry. Aan dit tamelijk zachte mengsel voegt u de stijfgeklopte eiwitten toe en u bakt er in weinig olie vingerdikke pannenkoekjes van. Deze pannenkoekjes worden in reepjes gesneden en met mixed pickles geserveerd. Tomatenketchup smaakt ook heerlijk bij de viskoekjes.

4 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De wereld à la carte : 160 Recepten uit 37 landen / Grete Willinski

Geen opmerkingen: