woensdag 3 januari 2024

Abwabi Goma Zu (Japan)

ABWABI GOMA ZU (GEMARINEERDE ABALONES)

Deze salade van abalones en komkommer wordt niet alleen als bijgerecht opgediend; ze kan ook als hapje bij het aperitief worden gegeven.

1 blikje abalones (Chinese schelpdieren), 450 gram
1 grote komkommer
zout

DRESSING
2 eetlepels sesamzaad
1 theelepel suiker
4 eetlepels blanke azijn
3 eetlepels water


Maak de dressing door de sesamzaadjes te roosteren in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat ze even afkoelen en stamp ze daarna fijn. Voeg er vervolgens de overige ingrediënten aan toe.
Laat de schelpdieren heel goed uitlekken en snijd ze daarna in uiterst dunne plakjes. Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de helften vervolgens in plakjes. Leg de komkommer in een kom. Strooi er wat zout over en schep de plakjes goed om. Laat ze ten minste 20 minuten staan. Spoel de komkommer daarna met ijskoud water af. Laat ze goed uitlekken en schep ze door de plakjes abalone. Schenk de dressing erover en zet de salade (afgedekt) een half uurtje in de koelkast. Proef de salade en voeg indien nodig wat zout toe. Dien de salade op in kleine schaaltjes.

6 à 8 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: