woensdag 6 september 2023

Tomatensaus met tuinkruiden (Italië)

TOMATENSAUS MET TUINKRUIDEN

1 kilogram stevige tomaten
½ deciliter zonnebloem- of olijfolie
3 uien, kleingesneden
kruidenboeket: laurier, takje tijm, peterseliewortel
zout
peper
1 theelepel suiker
cayennepeper
1 borrelglaasje cognac of jonge jenever
4 eetlepels fijngehakte kruiden zoals peterselie, kervel, bieslook, dragon


Dompel de tomaten in kokend water. Haal het vel eraf. Snijd de tomaten in vieren en schep het vocht en de pitjes eruit.
Verhit de olie en fruit de ui tot ze glazig ziet. Doe de tomaat, de knoflook en het kruidenboeket, zout en peper bij de ui. Bak de tomaat op de laagste stand in enkele uren in tot sausdikte. Roer de tomaten tijdens het bakken regelmatig om.
Neem het kruidenboeket uit de saus en wrijf de saus door een zeef of pureer ze in een keukenmachine.
Maak de saus weer heet, zorg dat ze niet kookt en roer er de suiker, de cayennepeper, de cognac of jenever en de kruiden door.
Tip: Geef deze saus bij een pasta met een stukje gebakken kip, vis of vlees.
Opmerking: Een kruidenboeket kan samengebonden worden in een dun katoenen lapje of in een thee-ei.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : saus

bron : Italiaanse pasta / Ina Drukker

Geen opmerkingen: