maandag 4 september 2023

Gemarineerde paprika's (Italië)

GEMARINEERDE PAPRIKA’S

3 paprika’s (rood, geel en groen)
1 laurierblad
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels wijnazijn
zout
versgemalen peper
2 teentjes knoflook
4 ansjovisfilets
1 eetlepel kappertjes


De paprika’s halveren en roosteren in de oven, tot het vel zwart is en springt. In de lengte in 3 centimeter brede reepjes snijden, de zaadlijsten verwijderen. Op een diep bord leggen en het laurierblad erboven verpulveren.
Olijfolie, azijn, peper en zout door elkaar roeren. De teentjes knoflook erboven uitpersen. De ansjovis fijnprakken met een vork, de kappertjes fijnhakken en beide aan de marinade toevoegen. De marinade over de reepjes paprika schenken en minstens een halve dag laten intrekken.
Serveren met wittebrood.

2 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidings- / marineertijd : 45 minuten / ½ dag

gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Italiaanse keuken (Eenvoudig en lekker) / Elke Fuhrmann

Geen opmerkingen: