vrijdag 14 juli 2023

Pittige pinda's met ansjovis (Maleisië)

PITTIGE PINDA’S MET ANSJOVIS

4 rode pepers
1 sjalotje
1 eetlepel olie
½ theelepel zout
1 eetlepel suiker
100 gram geroosterde pinda’s, met velletje
30 gram ikan bilis (ansjovis), zonder kop en ingewanden, krokant gebakken


Meng de pepers met het sjalotje. Verhit de olie in een pan en bak het mengsel 1 minuut zachtjes met zout en suiker. Voeg de ansjovis en pinda’s toe en roerbak 3 minuten. Haal de pan van het vuur. Bewaar het mengsel in een glazen pot. Koel bewaard 3 weken houdbaar.

4 - 6 personen

gebied : Maleisië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni

Geen opmerkingen: