maandag 3 juli 2023

Andijviesalade met spekjes, krieltjes en blauwekaasdressing

ANDIJVIESALADE MET SPEKJES, KRIELTJES EN BLAUWEKAASDRESSING

250 gram gerookte ontbijtspekblokjes
250 gram ongeschilde krieltjes, gehalveerd
1 teentje knoflook, geplet
1 theelepel tijm
1 stronk andijvie, gewassen en gedroogd

DRESSING
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels notenolie
2 eetlepels zonnebloemolie
75 gram blauwe kaas, verkruimeld


Bak de spekblokjes uit in een droge, hete koekenpan. Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Schep de uitgebakken spekjes op een bord.
Schep de krieltjes, knoflook en tijm door het spekvet in de pan en verdeel over een bakplaat. Rooster de krieltjes in de oven in 15 minuten goudbruin. Schud tijdens het roosteren een paar keer om. Laat iets afkoelen.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper. Snijd de andijvie in reepjes en schud in een grote schaal om met de uitgebakken spekjes en krieltjes.
Verdeel over 4 borden, maal nog wat peper erover en schep ober elke portie een paar lepels dressing. Garneer naar wens met extra kaas en serveer direct.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen juni 2023

Geen opmerkingen: