woensdag 21 juni 2023

Crostini e Fegati (Italië)

CROSTINI E FEGATI (GEBAKKEN BROOD MET KIPPENLEVERTJESMOUSSE)

250 gram kippenlevers
1 kleine ui
10 takjes selderij
1 eetlepel kappertjes (zonder vocht)
1 eetlepel olie
¾ deciliter Soave (Italiaanse wijn)
½ kippenbouillontablet
½ theelepel tijm
zout
versgemalen peper
4 sneetjes oud wit brood


Kippenlevers in kleine stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. In een kopje 5 takjes selderij fijnknippen. Met een scherp mes de kappertjes fijnhakken. In een braadpan olie verhitten. Ui toevoegen en 2 minuten zachtjes bakken. Kippenlevers en selderij toevoegen en al omscheppend nog 2 minuten bakken. Wijn, bouillontablet en tijm toevoegen en 8 minuten zachtjes laten stoven tot de wijn is verdampt. Af en toe omscheppen. Iets laten afkoelen. Kippenlevermengsel in een keukenmachine pureren of door een zeef wrijven. Overdoen in een kom en gehakte kappertjes erdoor mengen. Op smaak afmaken met zout en peper en laten afkoelen.
In frituurpan olie verhitten tot 175°C of tot er witte damp vanaf komt. Intussen van brood korsten afsnijden. Grote schaal bekleden met keukenpapier. Vier sneetjes brood één voor één in 1 minuut goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Elk sneetje dik besmeren met levermengsel en in vier driehoekjes snijden. Op vier bordjes rangschikken. Garneren met achtergehouden selderij. Direct opdienen.
Lekker met een glas witte Soave-wijn.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : AllerHande juni/juli 1988

Geen opmerkingen: