zaterdag 29 april 2023

Peer met schuimkop

PEER MET SCHUIMKOP

1 grote handpeer
1 eetlepel gembersiroop (flesje)
½ deciliter appelsap
½ eetlepel blanke amandelen
1 ei
1 zakje vanillesuiker


Peer schillen en klokhuis verwijderen. In 10 partjes snijden. In koekenpan al roerende gembersiroop en appelsap aan de kook brengen. Partjes peer erin leggen. 3 Minuten heel zachtjes koken. Halverwege voorzichtig keren. Peer in vocht laten afkoelen. Amandelen in lengte in reepjes snijden. In droge koekenpan in 1 minuut lichtbruin roosteren. Peer zonder vocht op 2 vuurvaste bordjes leggen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Ei splitsen. (Dooier wordt niet gebruikt.) Eiwit heel stijfkloppen, tussentijds vanillesuiker toevoegen. Eiwitschuim op peren scheppen. Bordjes op rooster vlak onder grill schuiven. In 1 minuut eiwit lichtbruin laten kleuren. Amandelen erover strooien.

2 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip april 1988

Geen opmerkingen: