SPAGHETTI ALLA CARBONARA
Pancetta, Italiaans gezouten, gedroogd spek, is het lekkerst hierbij. Het romige eimengsel moet als het ware om elk sliertje spaghetti zitten.
500 gram spaghetti
zout
peper
15 gram boter of margarine
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
200 gram pancetta (Italiaans ‘ontbijtspek’) of rauwe ham, in dunne reepjes
5 eetlepels droge witte wijn
4 eieren
2 eetlepels slagroom
2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels vers geraspte pecorino
1 – 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
zout
peper
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Bak de knoflook in boter en olie in een grote pan lichtbruin. Schep de knoflook uit de pan, bak er nu de pancetta in 5 minuten lichtbruin in. Schenk de wijn erbij en verwarm tot alle vocht verdampt is. Klop de eieren los met de slagroom en roer de beide kaassoorten erdoor. Roer de hete uitgelekte pasta door het pancettamengsel. Warm alles goed door en roer dan het eimengsel erdoor. Blijf roeren tot het eimengsel romig om de pasta verdeeld is. Laat het niet meer koken, dan stolt het ei teveel. Voeg nu peterselie, zout en versgemalen zwarte peper toe.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 680 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht
bron : Pastaspecial bij Tip Culinair maart 2000
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten